Werkwijze

Visie

Waar persoonlijke verhalen de ruimte krijgen, komt verbinding tot stand. Met de andere mens en met de innerlijke mens. VerhaalOpSchrift wil hieraan bijdragen.

Intake en mogelijkheden

Intake:
Ik kom graag bij u thuis om uw wensen te bespreken. Daarna maak ik een offerte op maat, op basis van de mogelijkheden waar u voor kiest. Daarbij kunt u denken aan het volgende:

Luisteren en opnemen.
U vertelt, ik luister en neem uw verhaal op met een voice recorder. Waar nodig stel ik aanvullende vragen en vat ik samen. Achteraf ontvangt u het geluidsbestand.
Belangrijke overwegingen zijn:

  • Waarom wilt u dit verhaal vertellen, en voor wie?
  • Een verhaal in geuren en kleuren is zintuiglijk kleurrijk en beeldend. Waar nodig help ik herinneringen ophalen en achterliggende emoties verwoorden.
  • Verhaalwendingen en sleutelmomenten. Wat veranderde precies, hoe ging dat?
  • Welke ervaringen heeft u opgedaan, welke inzichten verworven?
  • Wat is de kern van het verhaal?

Verhaal letterlijk uitwerken.
Ik zet uw verhaal in de computer, precies zoals u het verteld heeft. U ontvangt deze transcriptie per mail of ik print het voor u uit en stuur het per post.

Een goed geschreven verhaal ervan maken.
Redactie van uw verhaal, zodat het interessant en leesbaar wordt voor anderen. Meestal schrijf ik chronologisch in tijd, maar soms kan een thematische structuur geschikter zijn.
Daarna bespreken samen de conceptversie. Kloppen alle feiten? Wilt u onderdelen verwijderd of toegevoegd zien? Indien gewenst kunnen meer opname- en schrijfronden worden ingebouwd.

Publicatie.
VerhaalOpSchrift kan een eenvoudige, smaakvolle uitgave verzorgen, uitstekend geschikt om aan uw eigen familie, vrienden- en kennissenkring of organisatie te geven.